Skype завладява и мобилните телефони: Официално!!!

"Очаква се Skype Mobile значително да намали разходите за мобилни разговори"

Skype завладява и мобилните телефони
Популярната система за интернет-телефония Skype излиза на пазара на мобилни комуникации.
В петък компанията представи бета-версия на програмния клиент Skype, предназначена за мобилни телефони.
Засега Skype Mobile е достъпна за около 50 модела на марките Nokia, Samsung, Motorola и SonyEricsson.

Новата инициатива е част от стратегията ни да създаваме софтуер за максимален брой платформи, заяви мениджърът на филиала Skype for Business, Вилхелм Лундборг.

От Skype са категорични, че мобилният клиент в скоро време ще заработи и с дроги апарати, поддържащи Java.

Засега услугата не работи във всички страни; тя е достъпна във Великобритания, Бразилия, Швеция, Естония, Дания, Финландия, Полша и Русия, отбелязва електронното издание CyberSecurity.

За останалите страни се очаква нововъведението значително да намали разходите за мобилни разговори, особено международните, тъй като ще се плаща само трафикът.

С мобилния клиент Skype ще може да се обменят и текстови съобщения, които ще са аналогични на SMS, но поради липсата на QWERTY-клавиатури при повечето апарати този начин на общуване няма да е много удобен.

От Skype отбелязват, че от услугата няма да могат да се възползват абонатите в роуминг, но не поради технически причини, а поради факта, че ще им излиза по-скъпо: Skype-позвъняването няма да преминава през най-близката клетка, а през тази, която е най-близко до дома на абоната, тоест, той ще трябва да плаща за международен разговор.

Официална страница
Клиентът може да се изтегли от тук.

1 коментар

Plamen каза...

Spored men Skype se usetiha,mnogo rano na kude otivat ne6tata, 4e bude6teto e v mobilnite tehnologii i tova prilojenie idva daje s zakusnenie...no po-dobre kusno otkolkoto nikoga :)

Blogger news

Blogroll

About